Liten rapport från invigningen i Landskrona

Lördagen 20 januari 2018 invigdes den fysiska utställningen. Den kommer att visas på två ställen. På Hemslöjden i Skåne, Landskrona (20 jan-4 mars) och på Norrbottens Museum,  Luleå (10 mars-30 april).  Fler bilder kommer inom kort.

Utställningslokalen ligger mitt i Hemlöjdsbutiken, i Landskrona gamla stationshus. Vi öppnade kl. 10 och då var det faktiskt en riktigt liten kö utanför. Anledningen till kön, var att man kunde hämta ut gratis biljetter till inspirationsföreläsningen.  

Kl. 11 hölls en kort invigningscermoni av hemslöjdskonsulent Sofia Månsson (se filmklipp nedan)

Kl. 12 höll Josefine Hedlund och Madelene Linderstam från podcasten Stickkontakt en mycket uppskattad föreläsning om ”den digitala stickningens värld”…  (se filmklipp nedan) 

Kl. 14 fortsatte eftermiddagen med vantfest för de 50 lyckliga som anmält sig först. Det var stort sug efter de platserna, som ju begränsades av lokalerna, och reservlistan var nästan lika lång. Stickkontakt inledde med att livpodda. (se filmklipp nedan) 

Kl. 18 fortsatt några tappra stickare ut på ett gemensamt restaurangbesök. Givetvis fortsatte det att stickas och väckte glad uppmärksamhet på restaurangen. 

 

Här hittar du powerpointen med alla de bra tipsen 

Lyssna på fler inspirerande avsnitt med Stickkontakt här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tolv − sju =