Rönnblad

Alexandra Nikoleris i Lund inspirerades av trädens blad och rönnens färgprakt under hösten. 

Stickfasthet: ca 28 m/10 cm. Vantens omkrets efter tummen blir ungefär 19 cm.
Garn: ca 200 m/50 g. Det röda mönstergarnet är Nøstebarn och bakgrundsgarnet är Aade lông

Höger vante: Lägg upp 48 maskor med mönsterfärgen. Sticka mudden enligt diagram, första varvet rätt, andra varvet avigt, därefter slätstickning. Öka jämnt över sista varvet på mudden till 55 m.

Öka för tumkilen på var sida av de tre första maskorna på varvet. När det är 21 maskor på kilen stickas två varv till och sedan sätts maskorna i tumkilen på annan sticka eller tråd eller säkerhetsnålar. Lägg upp två nya maskor innanför tummen (obs! Det är nu 54 m på vanten) och fortsätt sticka enligt mönstret.

Prickarna markerar var tumkilen stickas på höger vante.

Tummen: Plocka upp maskorna i kilen på stickor och 4 extra maskor i tumgreppet. Det är nu 25 maskor totalt på tummen. Fortsätt sticka runt enligt mönstret.

Vänster vante stickas som höger vante fast spegelvänt. Den extra maskan för tumkilen hamnar då till vänster om insidans mönster och det är här ökningarna för kilen görs.

Jag tycker om om rundade avslut på vantar och har minskat jämnt fördelat över varvet istället för i kanterna. Om du gör det så tänk på att alltid minska över två maskor i bottenfärgen för att få ett så fint mönster som möjligt.

Vantar och beskrivning av Alexandra Nikoleris

Ladda ner beskrivningen som PDF

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =