Kärleksvantar

Av Katarina Roos, Rydebäck

 

Garn: Rauma Finullgarn
Garnåtgång: ca 25g svart, obetydligt (2g) av varje färg
Stickor: rundsticka 2.5 – 80 cm
Masktäthet: ca 25 m = 10 cm
Storlek: ca 22 cm i omkrets

Lägg upp 48 maskor och fördela 24 på var sticka. Tänk på att uppläggningsvarvet inte ska vara vridet när du börjar sticka.

Sticka resår 1r, 1a i 6 cm.

Sticka ett varv rätstickning samtidigt som du ökar 4m jämnt fördelat över varvet = första varvet på mönstret. (52m)

Sticka enligt mönstret. Tänk på att inte dra det flotterande garnet för hårt.

Markering för tummen: Sticka 1m enligt mönstret och sticka sedan 9m i avvikande färg. Sätt tillbaka maskorna på stickan och fortsätt enligt mönstret. På den andra vanten stickar du 16m innan du börjar med en avvikande färg.

När mönstret är klart stickar du ett varv svart samtidigt som du minskar 4m jämt fördelat över varvet = sista varvet på mönstret. (48m)

Fortsätt sticka tills vanten mäter 23 cm.

Minskning: Sticka 1m, stick ner höger sticka i nästa m som om du skulle sticka en avig maska med garnet kvar bakom arbetet och lyft över den på höger sticka utan att sticka den, stick nästa m rät, ta maskan som du inte stickade och lyft den över den du precis stickade. Fortsätt att sticka tills du har tre maskor kvar. Sticka ihop två maskor på samma sätt som du stickar räta m, sticka den sista m. Fortsätt minska tills du har 4m kvar på varje sticka. Klipp av tråden och dra den igenom de resterande 8m.

Tummen: Ta försiktigt loss tråden du stickade i avvikande färg och plocka upp 9m på var sticka. Plocka upp 1m i var sida om tumhålet på första varvet. (22m) Sticka tills tummen mäter 4 cm. Maska av på samma sätt som på handen.

Fäst alla trådar. Blöt vantarna i ljummet vatten och lägg dem sedan plant för att torka.

Ladda ner beskrivningen som PDF 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

arton + 20 =